Automaattivaihteistot

Olemme erikoistuneet myös automaattivaihteistojen huoltoihin ja korjauksiin. Pääasiassa teemme ennaltaehkäiseviä huoltoja jottei jouduttaisi tekemään kalliita korjauksia.

Nykyaikaisen automaattivaihteiston ohjaus on toteutettu sähköisesti ja tästä johtuen vaihteiston sisällä onkin paljon mm. pieniä magneettiventtiileitä jotka ohjaavat vaihteiden kytkeytymistä ja paljon muuta. Kun autolla ajetaan automaattivaihteistoöljyn joukkoon irtoaa vaihteiston eri komponenteista (näitä ovat esimerkiksi erilaiset kytkinpakat, laakerit yms) pieniä hiukkasia jotka ajansaatossa rupeavat kuluttamaan muunmuassa vaihteiston toimintaa sääteleviä pieniä magneettiventtiileitä; öljystä tulee ikäänkuin hiomatahnaa.

Myöskin öljy menettää ominaisuuksiaan vanhetessaan (muunmuassa viskositeetti muuttuu eli öljystä tulee kuumana liian ohutta). Kaikesta edellämainitusta johtuen suosittelemme että automaattivaihteistoihin tehtäisiin öljynvaihto noin 100tkm välein vaikka se ei valmistajan huolto-ohjelmassa olisikaan.

Vaihteistoöljyt kannattaa vaihdattaa ENNEN kuin ongelmia ilmenee. Pienet ongelmat kuten hieman nykivät vaihdot, liikkellelähdön takkuaminen ynnämuut yleensä korjaantuvat tai paranevat huomattavasti öljynvaihdolla.

Vaihteistoöljynvaihtoon kuuluvat seuraavat asiat:

-Vaihteistoöljypohjan irroitus ja pesu
-Mahdollisen suodattimen vaihto
-Magneettien puhdistus
-Järjestelmän huuhtelu jos se on mahdollista
-Oikean öljymäärän täyttö ja tason tarkistus

Vaihteistoöljyjen vaihtojen hinnat pyörivät 150-450€ välillä. Kysy tarjous.


Top
× Ota yhteyttä Whatsapilla